Mjesto Održavanja

KONGRES PATOLOGA BIH

15 – 17 oktobar 2020.

HOTEL MELLAIN

Aleja Alije Izetbegovića 3, Tuzla 75000

UKRATKO O TUZLI

Tuzla se nalazi u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine, na obroncima planine Majevice. Povoljan geografski položaj omogućava Tuzli dobru povezanost s ostalim regionima u Bosni i Hercegovini, kao i sa susjednim državama, Hrvatskom i Srbijom, te gotovo podjednako s regionima jugoistočne, centralne i zapadne Evrope. Prema procjenama iz 2009. godine Tuzla je imala oko 131 000 stanovnika, procjene iz 2012. kažu da taj broj premašuje 150 000. Tuzla ima i posebnu geološku prošlost. Tuzlaci kažu da je Tuzla «grad na zrnu soli». To «zrno soli» su milioni tona kamene soli, koje je iza sebe ostavilo staro Panonsko more, kada se, prije više od deset miliona godina, povlačilo sa ovih prostora.  Ime grada je, oduvijek, kroz svo vrijeme njegovog postojanja i na jezicima svih putopisaca, kartografa, historičara, osvajača, bilo vezano za so.

HOTEL MELLAIN

Hotel Mellain nalazi se u središtu Tuzle, na jednoj od najatraktivnijih lokacija koja povezuje najvažnije ekonomske, obrazovne i kulturne ustanove. Blizina aerodroma, univerzitetskih i kliničkih centara, kompleksa Panonskih jezera doprinosi atrakciji ovog modernog hotela.
Tuzla, Mellain Hotel i Lječilište Aqua Bristol uspjeli su sačuvati vijekovima staru tradiciju liječenja slanom vodom i omogućili svima da osjete čari ovog jedinstvenog „lječilišta“ u okviru kompleksa.

Kongresna dvorana Mellain Hotela napravljena je da bi zadovoljila potrebe najviših standarda u oblasti kongresa, seminara, stručnih predavanja te javnih govora. Kapaciteta za preko 400 osoba čini ovu atraktivnu dvoranu jedinstvenom. Uređena po najvišim standardima, opremljena najsavremenijom tehničkom opremom idealno je mjesto za sve one koji žele ulagati u svoje znanje i svoj posao.

Obezbijedite prijevoz do Tuzle

AUTOBUSOM

AVIONOM